ápr.
07.

Portugália. JWRC. DS3.

 

2014. április 7.Rally-de-Portugal-2012_logo_031.jpgCsucsuék első VB futamán az autó jobban meg volt illetődve, mint ők maguk. A portugáliában rendezett idei első JWRC futamon a DS3 R3 több hibát is előadott, a második napon ki is kellett állniuk miatta. Szinte csak a harmadik napon tudtak időre autózni – igaz, akkor már egész vállalhatóan.

Csucsu számára idén jött az a mesébe illő ajánlat, mely szerint 6 versenyt, azaz egy teljes JWRC szezont mehet idén egy Citroen DS3 R3-mal. Így egy újabb típusra került fel az egyik rajongója által tervezett, nemzeti színeket is tartalmazó „Csucsu” felirat. Az első VB futamon nem is lehetett más a cél, mint a tisztes célba érés, amely csak majdnem sikerült.Oldalról, foto Anita Kriston.jpgvertical, foto Anita Kriston.jpgA pályabejárást a szokott módon, szigorú időterv alapján végezték, az özönvízszerű eső sem okozott megoldhatatlan feladatot a sokat látott párosnak. A belvárosi prológ már beleszámított a versenyben, de sajnos az itt, és az első napon is egy szenzor hibájából gyengélkedő autóval csak hátul végeztek a 14 fős, egyforma DS3-asokat használó JWRC mezőnyben.
A második napon két gyors alatt több pozíciót javítva indultak feljebb, ám egy eltört kormányösszekötő miatt rövid idő múlva kiállni kényszerültek. Így bizonyításra a harmadik nap maradt, ahol jókora időbüntetéssel, de újra rajthoz állhattak. Itt azért már sikerült 6. időt is menni, ami egyenlőre elfogadható egy nem teljesen ismeretlen, de javarészt még új autóval. A JWRC bajnokság további öt, europai (lengyel, német, finn, francia, brit) futamból áll. Csucsu az EB-ről már ismert, valamint új kategóriatársakkal is küzd majd az idén.

A műszaki hibák miatt a Wurmbrand-Racing felajánlásából Csucsut a szombathelyi murvás futamon is ugyanezzel a DS3 R3 autóval láthatjuk majd.

 

Fotó: Anita Schill és Kriston Anita

 

http://www.facebook.com/LukacsKornelCsucsu

 

Címkék: 2wd erc finn rali Portugália VB Világbajnokság LHG Csucsu DS3 LHG Rallye team JWRC Junior világbajnokság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr935976653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása