már.
29.

Turán Frici szeret sötétben autózni - Miskolc Rallye szombat

Feszegették a határaikat. S ez most nem csupán játék a szavakkal, hanem tényleg igaz, hiszen a Miskolc-rali első valódi versenynapjának nagy részét sötétben tartották meg, ami azt jelenti, hogy a versenyzők csak az érzékeikre, a navigátorukra és persze a lámpasorukra hagyatkozhattak. 

TMS_Miskolc_5-640x426.jpg

Turán Frigyes és Zsiros Gábor azonban elég rutinos ahhoz, hogy ez ne okozzon gondot – sőt, a Peugeot-páros nagyon is szereti az éjszakai ralit. Mi tagadás, meg is van a hangulata. Izzó féktárcsák, tábortüzek a pályák szélén, és sok-sok szurkoló.

TMS_Miskolc_11.jpg

„Rég volt ennyi ember a szakaszokon, nagyon jó érzés látni őket – mondta Turán Frici, aki öt szakasz után az ötödik helyről várja a vasárnapi folytatást. – Az első kört még majdnem világosban teljesítettük, s az első szakasz nagyon jól sikerült, a második, a mályinkai azonban a mumusom, és most sem sikerült tökéletesen. Egy kicsit Zsiros Gabi is elveszítette a ritmust, és én sem voltam annyira határozott, mint amennyire szoktam. Talán azért, mert ezzel az autóval nem volt semmiféle tapasztalatunk ezen a pályán, most kellett kitalálni az összes sebességi fokozatot a Super2000-esre.”

TMS_Miskolc_10.jpg

A szervizparkban leheletnyit változtattak a Peugeot 207-es beállításain, s ezután vágtak neki a második körnek, amely már három gyorsasági szakaszból állt. Ezek közül már mindhárom vaksötétben zajlott.

TMS_Miskolc_12.jpg

„A sötétben zajló gyorsaságikat nagyon szeretem, a beállítás-változtatásnak köszönhetően pedig még gyorsulni is sikerült, szóval kezdjük megtanulni az autót a Bükkben – mosolygott Turán Frici. – A lámpáink tökéletesen működtek. Azt nem mondom, hogy úgy láttunk velük, mint nappal, de majdnem. Az autó is hibátlan, nincs okom panaszra – megyünk, ahogy tudunk, hiszen messze még a vége, bőven van még lehetőségünk előrébb jönni.”

TMS_Miskolc_6.jpg

A Turán Frigyes , Zsiros Gábor kettős az ötödik (már tényleg éjszaka) zajló gyorsaságin az első helyen ért célba, s összetettben az ötödik helyről várja a vasárnapi hat szakaszt, amely után kiosztják az idei első bajnoki pontokat.

Címkék: peugeot turán frici zsiros gabi TRT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr365885162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása