feb.
05.

Liepaja másodszor, DMACK először

2013. február 3.

 A tavalyihoz képest új autóval és új gumival vágott neki Lukács „Csucsu” Kornél a Liepaja Rally-nak a február első hétvégéjén. Az itthonihoz képest is igazi téli időjárás várta a csapatot, akik már másodszor jártak a Balti-tenger parti városban.

 Bár a környék és a város kétségtelenül ismerős volt a páros számára, tavalyról, a pályák tekintetében alig volt átfedés. Egyetlen gyors volt azonos, a többin pedig ismert pályaszakaszok is csak néhány km-en voltak.

Szintén újdonságot jelentett a csapat számára a DMACK szöges gumik, amellyekkel Jari Ketomaa tavaly ugyanitt nyerni tudott. Most ugyanezen gyár gumijait kapta Csucsu Mitsubishije is. A további együttműködésről a közvetlenül a verseny után születik döntés, maga gyár egyébként már jelezte, hogy nyitott fiatal versenyzőpáros támogatása felé.

Az első versenynapot sajnálatos módon egy görbe lengőkar kísérte végig, már a második gyorsaságitól kezdve. Szombaton csak távoli szervizek voltak, így alkatrész híján ezt csak az esti szervizben nyílt lehetőség megjavítani. A görbe lengőkar hatással volt az időkre is, de Hadikékkal így is sikerült jókat vívni.

A rövidebbre sikerült második nap időeredményei már bíztatóbbak voltak, ezek közül egy abszolút 9. idő volt a legkiemelkedőbb. Sajnos azonban a hárommal a vége előtt egy tempós balos nem adta ki, és árkon-bokron át állt meg az autó. Innen nem volt visszaút a küzdelembe, a keletkezett futómű-sérülések miatt a nézők csak félre tudták tenni az autót, vissza az útra már nem. Csucsu sajnálja a történteket, ezen a versenyen szép eredmény lett volna „csak” célbaérni is.

Az időjárás hatványozottan sújtotta a szervizcsapatot, akik persze most is helytálltak, a mostoha körülmények ellenére is. Az biztos, hogy ezentúl egy Mikulás-Rally nem lesz probléma a számukra…

 http://www.facebook.com/LukacsKornelCsucsu
Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információ: rallyeteam@lhg.hu vagy 70/772-8307

 


 

Címkék: erc Mitsubishi Rally LHG Csucsu EVO9 R4 LHG Rallye team Bottari

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr915799631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása