nov.
14.

Végletek szezonja

Lukács „Csucsu” Kornél és Mesterházi Márk 2. helyezést ért el a 2013-as FIA Rally-Európa bajnokság kétkerék-hajtású autók számára kiírt bajnokságában. Hogy mi kellett ehhez az erdményhez, arról könyvet lehetne írni: Míg az év elején a lettországi jégen már megcsillant valami, Korzikán egyből a mennybe mentek, begyűjtve minden ott elérhető győzelmet. A későbbiekben viszont egy kidőlt oszlopon, sziklás román utakon és lengyel sártengereken át ugyanez az út a pokolba vezetett.

RD-IMG_4161_1.JPG

A tanulásnak, tapasztalatszerzésnek indult EB futamok valóban rengeteg   értékes tudáshoz juttatták a fiúkat. Mondhatni beleszoktak az ismeretlen gyorsok 2 bejárásból való felírásához, a versenyszabályok következetes alkalmazásához, de versenyautó felkészítésével töltött idő, vagy az iskolai angol tanulmányok is folyamatosan hasznosnak bizonyultak.

 kartervédő.JPG

Az ERC mezőnyben egész évben a kétkerék-hajtású autók bajnoksága volt a reális mérce a fiúk számára. Az szervezők a szezont két részre osztották, és a két félév legjobb 4-4 eredménye alapján értékelték a versenyzőket. Így Csucsuéknak az osztrák (12), a lett (17) és a korzikai (38), a második félévben pedig az emlékezetes román (1) és horvát (8) futamokon kapott pontok adódtak össze. Egyértelmű, hogy az első félév megmutatta, hogy valójában hova is valók a fiúk az EB mezőnyében. A második félév talán pont ezér már kevésbé volt stresszmentes, inkább a szólt a kiharcolt pozíció megtartásáról, illetve megerősítéséről. Ezt a célt szolgálták a különböző kipróbált, számukra elérhető R3-as autók; a  Civic és a Clio is. A második félév már több idő előtt befejezett versenyt hozott, ám még így is sikerült megtartani a második helyüket. Kár is lenne azon gondolkodni hol végeztek volna, ha több célbaérést tudnak felmutatni…

RD-Korzika, Boci 159_1.jpg 

Csucsuék eredményeit a hazai és a nemzetközi rallysajtó is figyelemmel kísérte. A csapat egyben nagyon hálás a szurkolóiknak, amiért egész éves figyelmükkel kitüntették őket.  Mindenképpen gratulálnunk kell a kategória első helyezett, szintén hazai párosának is, akik beosztó, óvatosabb versenytaktikájukkal végül fölényes pontelőnyt szereztek az évad végére.

 gépátvétel.JPG

A FIA ERC hivatalos díjátadó ünnepségét december 10-én tartják Párizsban.

 Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információ: rallyeteam@lhg.hu vagy 70/772-8307

 http://www.facebook.com/LukacsKornelCsucsu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr445633851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása