aug.
16.

Felhőtlen öröm

Lukács „Csucsu” Kornél számára a hazai futam maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket: egy teljes versenyen keresztül kipróbálhatta az EB szereplés egyújabb lehetséges autóját. Ráadásul rendkívül szerencsés körülmények között: száraz aszfalton zajlott a verseny, és az R2-es autója is versenyben volt. Így  jól összehasonlíthatóak voltak az erőbeli különbségek,  pontos képet kapott arról, hova  is jó az R3-as autó a mezőnyben.
1 500 CYEB_Tatabanya_Rallye_2013_018 (1).JPG
Már a péntek kedves gesztussal indult: Tatabányán eddig mindig előforduló esőre készülve a bérelt versenyautóhoz intermedia gumikat kellett keríteni. Néhány telefon után Matók Ákos - a rallye régi bajtársiasságát idézve - azonnal felajánlotta kölcsönbe saját gumikészletüket, és maga ült autóba, hogy elhozza Tatabányára.

1 500 CYEB_Tatabanya_Rallye_2013_018 (2).JPGKornél a tatabányai verseny RTE mezőnyének 10 helyén végzett volna. Ez elfogadható eredmény egy elsőkerekes, kb. 240 lóerős autóval, hiszen csak nagyobb autó értek célba előtte. Ugyanakkor egy másik barátnak köszönhetően jól érezhetőek voltak az R3-as autó „ajándék lóerői”: az ismert Citroen C2 R2 Max-ot Zagyva Lajos vezette 00-ás előfutóként. Zagyva többször segített már Csucsunak pályafutása során, elsősorban murvás pályákon. Az átadott tudása jó mindenképpen szükséges volt a továbblépéshez, és a mai napig jelen van szinte minden versenyen. Így elmondhatjuk, hogy az általa vezetett C2-vel elért eredmények, és az R3-as Clioval elért idők közti különbség mutatja leginkább az két kategória közötti különbséget, azaz az R3-as kocsi előnyét. Márpedig a csapat pontosan ezzel a céllal érkezett a versenyre.

1 CYEB_Tatabana_Rallye_2013_073.JPGCsucsu most a Baranya Kupára készül, ahol ismét a Mitsubishi EVO IX-ben láthatjuk. Az már egyenes felkészülés lesz az itthon is népszerű Barum Rally ERC futamra, amelyre már most számos magyar szurkoló tervezi látogatását.

  Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információ: rallyeteam@lhg.hu vagy 70/772-8307

Címkék: erc Rally Citroen LHG RTE Csucsu Tatai Aréna SE EVO9 LHG Rallye team Bottari C2 R2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr885463756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása