máj.
08.

Hideg fejjel, forró szívvel

Az egri emlékek még mindig élénken élnek bennük. A címvédő Kazár Miklós és navigátora, Szőke Tamás hibátlan versenyzéssel győzött az idei bajnokság nyitányán. Technikailag is tökéletes volt az április eleji futam, így a maximális pontszámot gyűjtötték be a Heves megyei utakon. Ebből a teljesítményből erőt meríthet és építkezhet is a Maximmun Racing Team kettőse. Május második hétvégéjén Borsodban, a 19. Mojito Lemon Miskolc Rallyn bizonyíthatnak ismét. A Citroen Xsara WRC három nappal a verseny előtt érkezik meg a helyszínre, amivel az idény második futamán is az élmezőnybe vágynak.

kazar_szoke_eger1.jpg

- Egyre inkább összebarátkozunk a Citroennel - jelentette ki Kazár Miklós. - Továbbra is úgy gondolom, hogy egy kiváló és megbízható márka mellé tettük le a voksunkat. Egerben 25 pontot szereztünk, amire már most lehet, sőt kell is építeni. Nem szabad fejjel rohanni a falnak, hiszen még öt nagyon nehéz verseny áll előttünk. Figyelni kell a közvetlen riválisokra, az a legfontosabb, hogy magunk mögött tartsuk azokat, akik Egerben is a legnagyobb ellenfeleink voltak. Számomra különleges élmény lesz ez a két nap, mindenki, így én is hazai környezetben szeretek leginkább versenyezni. Kicsit furcsa lesz, hogy a szombat gyakorlatilag teljes egészében sötétben zajlik majd. Nem gond, ez a rally, mindenre, de mindenre fel kell készülünk. Három esztendővel ezelőtt ugyancsak Szőke Tomival az oldalamon egy vaddisznó családdal találkoztunk a gyorsasági szakaszon. Kellemetlen volt, ettől egy kicsit tartok, de egyébként már nagyon várom, hogy elkezdődjön akazar_szoke_eger3.jpg készülődés, és elrajtoljunk a Bükkben.

Kazár Miklós számára különleges emlékeket és élményeket tartogatnak a Miskolc környéki pályák. Bükkszentkeresztnél és Lillafürednél is nagyon sokat autózott, de versenykörülmények között már tíz éve nem használták ezt a részt.

- Hatalmas eredménynek tartom, hogy az MNASZ-nek és a rendezőnek sikerült ezt ismét elérnie - folytatta a magyar bajnok. - Pörgős verseny lesz, bár én a sötétben egy körrel kevesebb etapot terveztem volna. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy ismét versenyezhetünk. A csapat minden eshetőségre felkészül, mert szeretnénk ismét eredményesek lenni. Ráadásul hazai környezetben mindig nagyobb az elvárás, hiszen többen szurkolnak az embernek. Ennek is meg kell felelni, de az elsődleges szempont az, hogy újabb értékes pontokat gyűjtsünk a bajnokságban.

Kazár Miklósnak pályafutása során még nem sikerült megnyernie a Miskolc Rallyt. Lehet, hogy most sem lesz meg az elsőség, de ez nem baj - ezt már Szőke Tamás, navigátor tette hozzá.

- Nem szabad fölösleges adok-kapokba belemenni, mert az nagyon veszélyes lehet. Nekünk az éves összetett a legfontosabb, ehhez pedig higgadtan és hideg fejjel kell versenyezni - folytatta Szőke Tamás. - Turán Friciék egy nagyon erős technikával szállnak be a táncba, tehát egy párossal tovább bővült az esélyesek száma. Nyilván le kell mérni, hogy mire leszünk képesek velük szemben, de elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk. Az első nap sok mindent eldönthet, a sötétben nagy előnyt, de nagy hátrányt is lehet szerezni. A négy pályából hármon már mentünk közösen, de a Mályinka számomra teljesen új lesz. Az egrihez hasonlóan szeretnénk magunkat ismét jól érezni a versenyautóban, aztán a többit majd meglátjuk a Bükkben és Ózd környékén.4

kazar_szoke_eger2.jpg

A Citroen Xsara WRC az elmúlt napokban egy komoly revízión esett át. Az Eger Rally óta más páros nem használta, ennek ellenére Franciaországban vizsgálták át az autót. Új üléseket szerelnek a "rakétába", mert az előzőnek lejárt a homológja, és egy idei fejlesztésű lámpasort is feltesznek az éjszakai szakaszokra.

- Azt szeretném, ha ugyanúgy fülig érne a szánk, mint legutóbb - árulta el az érzéseit Kazár Miklós. - Nyilván mindenre eshetőségre felkészülünk, de az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat. Persze, ha az ember kezébe adnak egy sorozatlövőt, akkor azért óvatosan kell vele bánni.

kazar_szoke_eger4.jpg

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rallyt előtt egy nagyobb tesztet is tart a Maximmun Racing Team. Borsodbóta és Sajómercse között május 9-én (csütörtök) este fél hét és fél tíz között foglalják el az aszfaltcsíkot, pénteken a pályabejárás következik, szombaton pedig a nap második felében elkezdődik az őrült száguldást. A jó helyezésekért és az értékes bajnoki pontokért.

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rally (ORB) programja:

Május 11. (szombat):

Pódium, Rajtdobogó (Miskolc, Városház Tér) 14.30 (az első autó rajtja, növekvő rajtszám szerint)

GY 0 - Prológ (Népkerti Speedway Aréna) 15.00 (az első autó rajtja, növekvő rajtszám szerint)

GY 1 - Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt/1 19.18

GY 2 - Lillafüred - Mályinka/1 19.51

GY 3 - Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt/2 22.39

GY 4 - Lillafüred - Mályinka/2 23.12

Szervizpark: Miskolc Autóház, Miskolc Lórántffy Zs. u. 30.)

Május 12. (vasárnap):

GY 5 - Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt/3 02:00

GY 6 - Lillafüred - Mályinka/3 02:33

GY 7 - Királd - Borsodbóta/1 14.00

Gy 8 - Sáta - Ózd/1 14.31

GY 9 - Királd - Borsodbóta/2 15.53

Gy 10 - Sáta - Ózd/2 16.24

Céldobogó, Ünnepélyes díjkiosztó (Miskolc Városháztér) 18.16

Szervizpark: Ózd, Interspar (Ózd, Sárli Telep)

Címkék: mammut wrc xsara xsara wrc maximmun szőke tomi kazár miki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr555287705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása