ápr.
01.

Értékes ezüst Brassóból

A román rally bajnokság nyitó futamán az előkelő második helyen végzett Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. A miskolci pilóta és a navigátora a pénteki két gyorsaságit követően még a hatodik pozícióban állt, de szombaton fokozatosan zárkóztak föl az élmezőnyre. Spiciék szakaszt is tudtak nyerni, és végül taktikus versenyzéssel végeztek az abszolút értékelés második helyén. 
spici_brasso_szombat2.jpg
 
– Igazi Monte Carlo-s érzésünk volt, hiszen abszolút kiszámíthatatlan volt az időjárás. Mentünk szárazban, esőben és szakadó hóesésében. Rendkívül nagy energiát kellett mozgósítanunk, hogy ezt a szép sikert el tudjuk érni – fogalmazott a brassói célban Spitzmüller Csaba. – Köszönöm az egész csapatnak a munkáját, mindenki remekül dolgozott. Tavaly sok problémánk volt az autóval, de úgy néz ki, hogy az EVO X-es betegségeit sikerült hátra hagyni. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen komoly csatában, rendkívül értékes dobogós helyezéssel térhetünk haza. Az első helyre igazából nem volt esélyünk. Ebből a szempontból még pénteken, az első gyors megpecsételte a sorsunkat. Akkor az első néhány autó még vizes úton kezdte el a futamot, mi pedig tízedikként már szakadó hóesésben rajtoltunk. Helyenként még a motorháztetőt sem láttuk, olyan hó függönyben teljesítettük a szakaszat. Ekkor a legfontosabb az volt, hogy beérjünk a célba. Szombaton aztán gőzerővel támadtunk. Sajnos két riválisunk idő előtt befejezte, de így is sikerült újabb helyeket előrelépni. Ezt a helyezést már a rajt előtt aláírtam volna, nagyon örülünk az ezüstéremnek. Ugyanakkor az is látszik, hogy az autó kezdi kiforrni magát, és még több van ebben a technikában.
spici_brasso_szombat3.jpg 
 
Szőke Tamás is alaposan megizzadt a mögöttünk hagyott napokban. Navigátori pályafutása eddigi legkeményebb kihívásán van túl. Technikás és változatos pályákat teljesítettek, méghozzá eredményesen. Ezt a románélmezőny többi tagja is elismerte.
spici_brasso_szombat5.jpg 
– Nagyon jól esett, hogy a versenyző társaink oda jöttek hozzánk, és elismerően gratuláltak – foglalta össze az élményeit Szőke Tamás. – Az elsőtől az utolsó pillanatig kiszámíthatatlan versenyt vívtunk egymással Brassóban. Csak egy példa: amíg lent a szervizparkban sütött a nap, addig fönt a  hegyekben a gyorsasági szakasz helyszínén már szakadt a hó. A gumiválasztás nagyon sokat számított, szerencsére ebből a szempontból rendre jól döntöttünk. Megharcoltunk ezért a szép sikerért, nagyon örülünk, hogy ilyen jól kezdődött számunkra ez a bajnokság. Természetesen ezek után bízunk a hasonlóan jó folytatásban. 
spici_brasso_szombat4.jpg
 
Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás beékelődött két román páros közé. A Tess Rallyt Valentin Porcisteanu és Dan Dobre nyerte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Marco Tempestini és Dorin Pulpea állhatott föl. 
spici_brasso_szombat1.jpg
 
A Tess Rally (nem hivatalos) végeredménye:
1. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 1:03:00.2
2. Spitzmüller Csaba, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +1:03,7
3. Marco Tempestini, Dorin Pulpea (Subaru R4) +2:17,8
4. Dan Girtofan, Eugen Rotaru (Skoda Fabia S2000) +2:58,9
5. Keleti Edvin, Csomortáni Botond (Mitsubishi Lancer EVO X.) +3:38,3
6. Daniel Ungur, Anton Avram (Mitsubishi Lancer EVO VI.) +3:57,7

spici_brasso_szombat6.jpg

Címkék: spici román bajnokság szőke tomi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr884353921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása