dec.
29.

Sikeres jótékonysági akció

Sikeresnek bizonyult a Rallye Café Magazin és a GreenPower E85 Kft. jótékonysági akciója a MRE Bethesda Gyermekkórház számára a Hungaroringen rendezendő idei Szilveszter Rallye-n

Kiss Pál Tamás: „Nagyon jó évzárás ez a verseny”

Ugyan számos érdekesség és nagy csata volt az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye eddigi szakaszain – az abszolút összetettet továbbra is a Turán Frigyes, Zsíros Gábor kettős vezeti –, azért a versengés mellett egy jótékonysági akció is zajlott. A verseny alatt a Rallye Café Magazin és a GreenPower E85 Kft. jótékonysági akciót szervezett a MRE Bethesda Gyermekkórház számára, melynek nagykövete Kiss Pál Tamás autóversenyző, illetve Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok dzsúdós volt, akik előfutóként vettek részt a versenyen. Az akció végül sikeresnek bizonyult, jelentős adomány gyűlt össze a kórház számára.

2013-Szilveszter Rallye-jótékonyság2.jpg

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az a Hungaroringen búcsúztatja az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

2013-Szilveszter Rallye-jótékonyság3.jpg

A több mint tízezer szurkoló előtt zajló vasárnapi program azonban nemcsak a jó hangulatról, a benzingőzről, hanem a jótékonyságról is szólt. A verseny alatt a Rallye Café Magazin és a GreenPower E85 Kft. gyűjtést szervezett a MRE Bethesda Gyermekkórház számára, melynek nagykövete Kiss Pál Tamás autóversenyző, illetve Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok dzsúdós volt, akik előfutóként a versenyen is részt vettek. Rengetegen fogadták meg a szervezők kérését, és adományaikat – bébiételeket, rostos üdítőket, pelenkákat, törlőkendőket, babaápolási eszközöket, ágyneműket, lepedőket és egyéb, kórházakban hasznosnak minősülő dolgokat – szombat déltől adták le a 24-27-es boxokban.

2013-Szilveszter Rallye-jótékonyság1.jpg

Kifejezetten élveztem a száguldást, és annak ellenére, hogy csak előfutóként indultunk ezen a csodálatos rendezvényen, Tomin látszott, így is komolyan veszi, és mindent megtett azért, hogy minél jobb időeredménnyel teljesítse a szakaszokat. Nagyon jó érzés a számomra, hogy a jótékonysági akció is sikeresen zárul, és valamivel hozzájárulhattunk a MRE Bethesda Gyermekkórház gondtalan működéséhez – árulta el Csernoviczki Éva.

Kiss Pál Tamás – aki december 21-én sikeres államvizsgát tett a miskolci egyetemen – mosolya nagyon őszinte volt, látszott rajta, nagyon élvezte a száguldást a gyorsasági szakaszokon. Ráadásul igencsak büszke lehetett nagyköveti munkájára.

 

„Nagyon jó évzárás a magyar autósport számára ez a verseny, melyen kifejezetten élveztem a száguldást. Előfutóként sem tagadtam meg önmagam, igyekeztem jó időket menni. Volt némi technikai gondunk, de elégedettek lehettünk az elért időeredményeinkkel” – jelentette ki Kiss Pál Tamás, aki élete első hosszabb rali versenyén vett részt, és ennek megfelelően mindent megtett azért, hogy látványos vezetési stílusával kiszolgálja a több mint tízezer nézőt.

„Nagyon örülök, hogy én is részese lehettem egy ilyen csodálatos jótékonysági kezdeményezésnek, amivel beteg gyerekek gyógyulását segítjük elő. Egy ilyen kérésnek akkor is eleget tennék, ha semmi módon nem kapcsolódna az autóversenyzéshez, az tényleg csak bónusz volt, hogy közben még ezt a csodálatos Mitsubishi WRC Replicát is vezethettem” – tette hozzá Kiss Pál Tamás.

 

Az abszolút versenyben két szakasszal a befejezés előtt Turán Frigyes és Zsíros Gábor várja az élen a hajrát, melynek keretein belül még két gyorsasági szakaszt rendeznek meg a Hungaroringen belül és kívül.

A jubileumi, 15. Szilveszter Rallye abszolút állása (öt gyorsasági után)

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (magyar, Peugeot 207 S2000) 27:02.8, 2. Beppo Harrach, Leopold Welsersheimb (osztrák, Mitsubishi Lancer EVO) +9.6 másodperc, 3. ifjabb Cseh Vilmos, Fejes Gábor (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +13.4 másodperc, 4. Balogh Jani, Bodnár Erika (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +27.9 másodperc, 5. Kazár Miklós, Dallos Ferenc (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +40.1 másodperc, 6. ifjabb Vincze Ferenc, Kuti Péter (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +1.11 perc.

 

A hátralévő program

December 29.

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:50 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz 7,5 km 14.03 (első autó) – Hungaroring belső

EREDMÉNYHIRDETÉS – 19.00 (Hungaroring, Knézy Jenő terem)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr725716048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása