dec.
28.

Már minden csapat megismerkedett az idei nyomvonallal a Szilveszter Rallye-n

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Noha minden induló azt hangoztatja, hogy a december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen a buli lesz a lényeg, azért ismerve a versenyzőket, ahogy rálépnek a gázpedálra és elindul az óra, mindent megtesznek majd a győzelemért. A pénteki teszteken és a mai pályabejáráson mindenki az utolsó simításokat is elvégezhette autóján. Az ezúttal csapatfőnökként szerepet vállaló Herczig Norbert szerint egy a lényeg, navigátora, Igor Bacigal érjen célba, mert ezen a két napon inkább a jó kedv, és nem az eredmény a lényeg.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

A szombat délutáni rajtig valamennyi induló – mintegy 250-en fognak végighajtani a szakaszokon – tesztelhetett kedvére, valamint bejárhatta a kijelölt pályát, és nem volt olyan versenyző, aki elégedetlen lett volna a viadal nyomvonalával.

Turan_teszt.jpg

„Eddig minden rendben lezajlott, semmi gond nem akadt. Ugyan van pár hiányzó, aki az előzetes nevezés ellenére nem tudott eljönni, de az már most kijelenthető, hogy a várt mezőny 98-99 százaléka ott lesz a rajtnál” – közölte Füredi András, a Szilveszter Rallye egyik főszervezője.

Mindenesetre a versenyzők is készülnek, például az idei abszolút bajnok, Kazár Miklós – aki a quadosok között sem adta alább a bajnoki aranyéremnél – elsősorban a látványra szeretne rámenni.

2013-Szilveszter Rallye-előzetes-kazár miki.jpg

„Arra figyelünk a legjobban, hogy az autóm, Kiss Viktor Mitsubishijének a kézifékje jól be legyen állítva, mert egy igazán röhögős, vidám év végét szeretnénk végigélni a többiekkel. Egy dologban biztos vagyok, hogy innen senki sem fog rosszkedvűen hazamenni” – jelentette ki Kazár Miklós.

A magyar bajnokság ezüstérmese, Herczig Norbert viszont ezúttal nem a volán mögül, hanem a csapatvezetői székből igyekszik maradandót alkotni.

„Nagyon bízom abban, hogy navigátorom, Igor Bacigal, aki ezúttal sofőrként vesz részt a versenyben, célba ér. Helyezésben nem gondolkodunk, ugyanis ezen az évzárón hagyományosan a jókedv a lényeg és nem az eredmény” – fogalmazott Herczig Norbert.

A verseny 2011-es győztese, ifjabb Érdi Tibor viszont nemcsak a hangulat miatt áll rajthoz, hiszen a jövő héten, a Janner Rallye-val már elkezdődik számára az Európa-bajnoki szezon.

2013-Szilveszter Rallye-előzetes-érdi.jpg

„Sok elvárásom nincs a viadallal kapcsolatban, mindössze szeretnék egy jóízűt versenyezni, ugyanakkor ráhangolódni a jövő hétvégi első ERC-futamra ” – árulta el ifjabb Érdi Tibor, aki egy messziről megismerhető sárga taxival – egy felspécizett N-es Mitsubishi EVO 9-sel – vesz részt a jubileumi, 15. Szilveszter Rallye-n.

 

A jubileumi, 15. Szilveszter Rallye időterve

A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a versenyzőket szombaton a rajtszámukhoz képest fordított sorrendben indítják.

December 28. szombat

1. gyorsasági szakasz 6,5 km 16:38 (első autó) – Hungaroring belső

 

December 29. vasárnap

2. gyorsasági szakasz 8 km 7:18 (első autó) – Hungaroring külső

3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:31 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:44 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 10:57 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:50 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz 7,5 km 14.03 (első autó) – Hungaroring belső

EREDMÉNYHIRDETÉS – 19.00 (Hungaroring, Knézy Jenő terem)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr255714700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása