sze.
11.

Tizenkilenc értékes pont Kassáról

Az  Országos Rali Bajnokság negyedik - kassai - futamán  a dobogó második fokára állhatott fel a Maximmun Racing párosa. Kazár Miki és Szőke Tomi az ezüstéremért tizenöt, a Power Stage-en pedig további négy pontot szerzett,  ezzel megerősítették a vezető helyüket az éves értékelésben. A legnagyobb riválisnak számító Herczig Norbert, Bacigal Igor kettőst ezúttal is sikerült maguk mögött tartani.kazar_szoke_kassa3.jpg

- Ez volt a legfontosabb, hiszen már korábban eldöntöttük, hogy nem egy-egy versenyt, hanem a bajnokságot szeretnénk megnyerni – kezdte a beszélgetést Kazár Miki. – Ebből a szempontból Turánékkal értelmetlen lett volna hadakozni, nekünk ezen a hétvégén is Herczigéket kellett tartani. Ezzel nem volt probléma, így valamelyest növelni tudtuk az összetett vezetésünket. Nagyszerű és izgalmas hétvégét zártunk, olyan élményekkel gazdagodhattunk, amire előzetesen is számítani lehetett. Kiváló technikával, nagyszerű csapattal, remek pályákon autóztunk és összességében az eredményre sem lehet panaszunk. Friciék pokolian gyorsak voltak, a két WRC-t össze sem lehet hasonlítani. Nagyon szeretjük a Citroent, az viszont tény, hogy a Turánék Focusa fiatalabb és ezáltal fejlettebb is.

kazar_szoke_kassa4.jpg

Tomi előzetesen egy kicsit tartott a kassai kirándulástól, mert navigátorként korábban egyetlen versenykilométert sem tett meg ezeken a gyorsaságikon. Belevágott az ismeretlenbe, de jól megoldotta a feladatot, ami nagyon komoly kihívás jelentett a számára.

kazar_szoke_kassa6.jpg

- Nagyszerű élményekkel és a bajnokságot nézve jelentős pontmennyiséggel gazdagodtunk –folytatta Szőke Tomi. – Az gyanítható volt, ha a technika ördöge nem szól közbe, akkor Turánék gyorsabbak lesznek tőlünk. Így is történt, de a többi riválisunkat maguk mögött tartottuk, ezért természetesen pozitív érzésekkel zártuk ezt a hétvégét. Hatalmas élmény volt a hosszú gyorson végig navigálni Mikit és a WRC-t, az ilyen pillantok miatt érdemes ralizni.

kazar_szoke_kassa5.jpg

A Maximmun Racing Team kettősének tehát jól alakult a kassai viadal, pedig nehezen kezdődött. Ismét egy computer hibával kellett megbirkózni, de ezúttal még a rajt előtt, a teszten romlott el az autó. A csapatnak így még volt lehetősége orvosolni a nehézségeket.

kazar_szoke_kassa8.jpg

- Egy kicsit feszültek voltunk, de nagyon megnyugodtunk, amikor rendeződtek a dolgok – tekintett vissza Kazár Miki. – Innentől kezdve csak a versenyzésre koncentráltunk. Szombaton Matics Misiék sajnálatos balesete miatt a négyes gyors rajtában húsz percet kellett várakozni. A gumik lehűltek, a szakaszon pedig kétszer megforogtunk. Az autó le is állt, újra kellett indítani. Innentől kezdve végképp nem akartunk kockáztatni, a végső célt tartottuk a szemünk előtt. A Pirellik egyébként kiválóan működtek, éles helyzetben is jó benyomást tettek ránk. Azt viszont nem tagadom, hogy a Baranya Kupán történt esésünk egy kicsit bennünk maradt. Legalábbis a verseny elején. Aztán vasárnap már olyan tempót autóztunk, amire képesek vagyunk, és amit korábban is láthattak a nézők tőlünk. Egy picit nőtt az előnyünk összetettben, de semmi nem dőlt el. A Budapest és a Mecsek Rallyn is késhegyre menő csata várható, hiszen a tét óriási. A kassai feladatot teljesítettük, ám ezzel csak lépéselőnybe kerültünk. A hátralévő két futamon is hasonló hozzáállással, motiváltsággal és felkészültséggel fogunk odaállni a rajtvonal mögé.

kazar_szoke_kassa7.jpg

A 39. Kassa Rally (ORB) végeredménye:

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor            (Ford Focus WRC)     1:18:16,4
2. Kazár Miklós, Szőke Tamás          (Citroen Xsara WRC) +34,0
3. Herczig Norbert, Bacigal Igor          (Skoda Fabia S2000) +1:34,1
4. Bútor Róbert, Tagai Tamás             (Peugeot 207 S2000) +3:27,6
5. Kovács Antal, Istovits Gergő           (Mitsubishi Lancer EVO IX) +4:48,7
6. Lencse Zoltán, Hofbauer Tamás     (Mitsubishi Lancer EVO IX R4 ) +4.50,4

Címkék: kassa orb wrc maximmun szőke tomi Citroen kazár miki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr555507608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása