jún.
24.

KisKanyikék Salgója

Pozitívan előre!

Ifj. Kanyik Antal és Balló Pál az ózdi futam kihagyása miatt kisebb szünettel tért vissza a Rally-Túra Bajnokságába, azonban ez cseppet sem látszott meg a hozzáállásukon. A Midex Salgó Rally-n ismételten népes mezőny gyűlt össze, ahol nagy csaták árán az 5. helyezést zsebelhették be az M2-es kategóriában.

 A versenyhétvége egy szombati prológgal kezdődött a salgótarjáni külső pályaudvaron, ami nagyon tetszett a párosnak, hiszen végre egy tempósabb szlalomozást alakítottak ki a rendezők, ami kedvező volt a Fiat Grande Punto R3D-nek.

Vasárnap folytatódott a tikkasztó hőség, ami erősen igénybe vette a versenyzőket és versenyautókat egyaránt. A reggeli első kör, egy ízig–vérig versenypályán, Zagyvaróna–Cered közötti útszakaszon vette kezdetét. Aztán a második gyorsasági szakaszon, Zabar–Domaháza között, volt egy kis kalandjuk, amit követett a nap harmadik szakasza a legendás Vizslás–Kazár–Salgótarjánt összekötő aszfaltút.

ifj. Kanyik Antal: - Nagyon szeretem és az egyik kedvencem a ceredi gyorsasági, mert az igazi rally pályák közé tartozik, ahol igen csak bele kell találni a ritmusba. A kazári gyorsról is sok legendás történetet hallottam már, így szeretek azon is autózni. Úgy érzem mind a kettő pályán jól le is találtunk. Megpróbáltam gyorsan és látványosan is menni. Egyedül a második gyorson volt egy kisebb találkozásunk egy gumilassítóval, amiből szerencsére nem lett komolyabb baj, csak a lökhárító pattant ki a helyéről.

 003_1.jpg

A versenyt megelőző előkészületek nemcsak a műhelyben, hanem egy éles teszten is zajlottak. Az autó erősebb lett, ami által még gyorsabban lehet vele autózni. Anti ezt szerette volna zárt pályán kipróbálni, amire kiváló lehetőséget biztosított a futam előtti hétvégén megrendezett szlalom verseny a Kakucs Ringen. A Punto jól vizsgázott, így a Midex Salgó Rally-n jöhetett az éles bevetés, harc az idővel.

ifj. Kanyik Antal: -  Az autóval nagy élmény menni! Erősebb lett és nagyon gyors, csak a dieselnek nem a legjobb ez a harminc fok körüli hőmérséklet. Ezért a nagy melegben még sajnos be-betiltogatott és ezért súlyos másodperceket veszítettünk. Minden esetre jó versenyt zártunk és csak pozitívan fogom fel a dolgokat, mert a részeredményeink biztatóak és remélem Esztergomra már sikerül kiküszöbölni a problémát. :)

 002_1.JPG

 Napközben nem nagyon tudták, hogy milyen időket autóztak, mivel nem kaptak semmi eredménylistát, így leginkább a hőséggel és saját magukkal vették fel a versenyt. A nézők nagy örömére a szokásos lendületes és látványos autózás ezúttal sem maradt el. Amelyik kanyarba csak lehetett mindenhol lapjával fordultak a fiúk, mintha Ragnottis felvételeken szívták volna fel magukat. 


ifj. Kanyik Antal: - Az igazság az, hogy tudatos volt az összes! Próbáltam szépen elfordulni íven is, de azt gondolom semmivel nem voltam lassabb, hogy keresztbe csúszkáltam. Nem döcögve érkeztünk oda a kanyarokhoz, hanem lendületből estünk bele, aztán húztam is rá a kéziféket. Ennyi kellett nekem és a nézőknek is egyaránt, hogy jó szájízzel távozhassunk erről a versenyről. Amúgy meg igen! Sok Ragnottis, Bútor Robis belső felvételt néztem! :)

 001_1.JPG

Az autóban és a csapaton belül is nagyon jó hangulat uralkodott, így mindenképpen egy kellemes, eredményes versenyhétvégét zárhatott maga mögött a Kanyik Rally Team. A csapat következő megmérettetése a Lábatlan–Nyergesújfalu Rally (Esztergom) lesz július 20-21-én.

 Köszönet a Kanyik Rally Team támogatóinak:

Kanyik Autó Szerviz, Exclusive Change, Exclusive Tours, Kvint-r Kft, Selénia motor olaj magyarországi forgalmazója az Elaforg Kft, Schőn gumiszerviz, Pentolt Kft, Esthetic Line beautycenter, Formont Auto Kft. Kecskemét

 

Peremicki István – info@pirirc.hu

Címkék: Fiat Punto Salgótarján RTE Kazár PiriRC Kanyik Antal Cered Zabar Domaháza Salgó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr745376335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása