máj.
11.

Átmentenék az egri formát

Kazár Miklós és Szőke Tamás nagyon készül. A Maximmun Racing Team kettőse az idei esztendő második WRC-s versenye előtt áll. Egerben a lehető legtöbb pontot gyűjtötték, a 19. Mojito Lemon Miskolc Rally előtt azonban egy kicsit óvatosan fogalmaznak. Nem feltétlen a győzelem a céljuk, sokkal inkább az, hogy a közvetlen riválisokkal szemben megtartsák a hevesi utakon kiautózott előnyüket. A technikai háttér továbbra is tökéletes, de mivel bővült a WRC-k száma, ezért az esélyesek köre is szélesedett. Ráadásul Kazár Miki még vár az első miskolci sikerére, a rendkívül eredményes pályafutásából ez még kimaradt.

mikimisk3.jpg

- Valóban jó lenne már egy nagy miskolci serleget feltenni a szekrényre a többi közé - fogalmazott Kazár Miklós. - Most azonban nem feltétlen ez a legfontosabb. A verseny alakulása dönti majd el a taktikánkat, hiszen az éves összetett mindennél nagyobb prioritást élvez. A bükki éjszakai gyorsokra nagyon oda kell figyelni, mert a hibázásra alaposan rá lehet fázni. A másnapi szakaszok jóval tempósabbak, lobogósabbak, bár az út minősége sokat romlott az elmúlt esztendőkhöz képest. Óriási csatára van kilátás, ráadásul hazai környezetben, a tavalyi bajnoki cím és az egri győzelem után nagyobb teher is nehezedik ránk. Ezt azonban szeretnénk pozitívumként megélni, és ismét élvezni a verseny minden egyes pillanatát.

mikimisk2.jpg

A csütörtöki borsodbótai teszt után, pénteken a pályabejárással telt Kazár Miki és Szőke Tamás napja. Előbb az Ózd környéki, majd a bükki szakaszokat járták be.

- Kemény hétvége előtt állunk, ez nem kérdés - vélekedett Szőke Tamás, navigátor. - Bükkszentkereszten nagyon sok nézőre számítok, de a mályinkai rész lehet a vízválasztó. Az éj leple alatt nagyon hosszú lesz ez a 23 kilométeres etap, és egy kicsit a vadveszélytől is tartok. Akkor is Mikivel versenyeztem, amikor a gyorson egy vaddisznó család haladt át előttünk, még most is élénken emlékszem rá. Persze, amikor élesre fordul a helyzet, akkor már nem lehet ezzel foglalkozni, tenni kell a dolgunkat. Nagyszerű technikai háttér és csapat áll mögöttünk ezúttal is, így ebből a szempontból teljesen nyugodt vagyok. Mi is igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Turán Friciék nagyon erősek lesznek, de az S2000-es és az R4-es riválisokat is komolyan kell venni. 

mikimisk4.jpg

A Maximmun Racing Team rendkívül optimistán áll az előttünk álló hétvégéhez. Várják a rajtot, mert a szezonnyitóhoz hasonlóan a futam minden egyes percét élvezni szeretnék.

mikimisk1.jpg

- Remélem, hogy ugyanolyan jó lesz a hangulat, mint egy hónappal ezelőtt - folytatta Kazár Miklós. - Akkor a rajtban és a célban is fülig ért a szánk, és a gyorsok közben is remek volt a hangulat az autóban. Ezt természetesen a jó eredmény csak tovább fokozta. Bízom a csapatban, mert rendkívül precíz munkát végeztek. Mi pedig felkészültünk, átvettük a gyorsokat, amit egyébként miskolci lévén elég jól ismerek. Élesben persze ez nem feltétlen jelent majd előtt, az elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálnunk kell. Ha így lesz, akkor szerintem Eger után Miskolcon is eredményesek lehetünk.

 

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rally (ORB) programja:

 

Május 11. (szombat):

Pódium, Rajtdobogó (Miskolc, Városház Tér) 14.30 (az első autó rajtja, növekvő rajtszám szerint)

GY 0 - Prológ (Népkerti Speedway Aréna) 15.00 (az első autó rajtja, növekvő rajtszám szerint)

GY 1 - Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt/1 19.18

GY 2 - Lillafüred - Mályinka/1 19.51

GY 3 - Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt/2 22.39

GY 4 - Lillafüred - Mályinka/2 23.12

Szervizpark: Miskolc Autóház, Miskolc Lórántffy Zs. u. 30.)

 

Május 12. (vasárnap):

GY 5 - Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt/3 02:00

GY 6 - Lillafüred - Mályinka/3 02:33

GY 7 - Királd - Borsodbóta/1 14.00

Gy 8 - Sáta - Ózd/1 14.31

GY 9 - Királd - Borsodbóta/2 15.53

Gy 10 - Sáta - Ózd/2 16.24

Céldobogó, Ünnepélyes díjkiosztó (Miskolc Városháztér) 18.16

Szervizpark: Ózd, Interspar (Ózd, Sárli Telep)

 

 

Fotó: Maurizio Barzaghi

Címkék: orb maximmun kazár miki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr975295251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása