feb.
11.

Szöges ellentétben a várttal

Folyamatos javulás mellett a kategória negyedik helyén végzett Lukács „Csucsu” Kornél és Mesterházi Márk, a Tatai Aréna SE színeiben induló páros a hétvégén Lettországban rendezett ERC futamon. A hó és hideg helyett csak jég és 0 fok volt.

Lettország 369.jpg

Csucsu: A Lett ERC futam nem a rettentő hidegről és a nagy hóról, inkább a szöges gumikról és a jégről szólt. A rendkívül enyhe, -3 +1 fokos időben csak elvétve találkoztunk hózáporral. A legnagyobb kihívást maguk a gumik jelentették: ezekkel a nagyszöges abroncsokkal megfelelő vezetéstechnikával, ilyen fagyott murván ugyanolyan gyorsan lehet közlekedni, mint aszfalton. Ezt viszont nagyon nehéz elhinni ott kint a havas erdőben, a jégpáncélon! Úgy érzem, fokozatosan sikerült ezzelmegbarátkoznom, és az első versenynap végén visszatekintve már a shakedown is kicsit bátortalannak tűnt. A második nap végére több helyezést javítottunk a kategóriánkban, és már a szögek megóvásával is tudtunk foglalkozni. Vasárnap délben, a harmadik nap közepén már kialakulni látszott a végeredmény, így ezt akartuk megtartani, és igyekeztük megóvni az autót leendő bérlője számára. Az eredményünkkel boldogak vagyunk: a többi versenyről ismert ellenfeleinket sikerült megvernünk, az északi vagy gyári támogatású versenyzőket amúgy is elénk vártuk. Sőt, talán még többet is…

Lettország 378.jpg

Mester: A verseny nagyon jó szervezésű volt. Minden infó, minden térkép, tájékoztatás jó volt. Külön kiemelném az etapitinert, amiből mi is, és a szerviz is mindig, hiba nékül eltalált bárhova. A rendezők, sportbírók tudták a dolgukat, értettek angolul, semmi problémánk nem volt. A rajt-cél ceremóniák képei magukért beszélnek, és jó ötlet volt a 3 km-es gyors a sípályán az ugratóval. (Recce bérautót hibátlanul visszaadtuk.) A gyorsok elég tempósak, valóban olyan finn-jellegűek, de nem teljesen igaz, hogy csak egyenesek vannak. További öröm volt számunkra, hogy a szervizcsapatunk sem fagyott meg vasárnap estig. Gratulálunk a többi magyar célbaérőnek is! 

Lettország 102.jpg

A 23 órás hazaúton tudtunk válogatni a pályázaton kapott dekorok között is, így hamarosan eredményt tudunk hirdetni. Minden beküldőt értesíteni fogunk, és az eremény nyilvános is lesz.

Lettország 295.jpg

Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információk: Palotai Zoltán 70/772-8307 vagy rallyeteam@lhg.hu

Címkék: lett erc Csucsu Tatai Aréna SE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr185073959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása