ápr.
20.

Debütál a Renault 5 Alpine

A Team Felián Historic színeiben debütál Varga Sándor és Horváth Zsolt páros egy Renault 5 Alpine típusú versenyautóval, ami kísértetiesen hasonlít az egykori Ferjáncz Attila vezette autóra.
Sanyit kérdeztük, hogy miképp jutott el idáig, és kiderült, hogy a hasonlóságon kívül egyéb alkatrészei az autónak az eredeti Ferjáncz féle Reanult-ból származnak.
 
 Mindig is Renault fan voltam. A Renault Club tagjaként egy Clioval szlalom versenyeken és egyéb rendezvényeken vettünk részt. Navigátorommal, Horváth Zsolttal, is egy ilyen versenyen ismerkedtünk meg és azóta is az ő diktálja nekem az itinert. Később jött az ötlet, hogy tovább kéne lépni, és a rally-t is kipróbálnám. Akkoriban találtam meg ezt az autót, ami félig-meddig alkalmas volt már a versenyzésre, viszont az hogy eljussunk arra az állapotára, ami ma van és a Historic kategóriára alkalmas legyen az autó, az 3 évi munkánkba került. Az autó építésének alkatrész beszerzései közben sikerült megismerkednem Ferjáncz Attilával is, aki nem csak szóbeli segítséget, hanem komoly alkatrész támogatást is adott. Így történt, hogy több alkatrész az autóban – kormánymű, motortartó bakok, féltengely és a reflektorok – úgymond az eredeti versenyautóból valók. Én szerkesztem már a ferjancz.hu weboldalt is, amire gyűjtögetem össze a 70-80 évek anyagait Attiláról. Tehát mondhatom, hogy igazán jó kapcsolat alakult ki, így külön megtiszteltetés lenne ezt az autót megmutatni azokon a pályákon, ahol annak idején Ő versenyzett.
Eddig elég sok, kisebb, versenyen elindultunk, hogy lássuk, mit kell még fejleszteni az autón, illetve Zsolttal is összeszokjunk. Mivel mindketten kezdők voltunk ebben a szakmában rengeteg videó anyagot megnéztünk közösen, hogy miképp is kell ezt csinálni, és ezután egy elég sajátos jelrendszert találtunk ki magunknak. Eddig működött :-)
 
Hétvégén, Április 21-22-én, Tatabányán indul az autó, egyelőre a túra mezőny előtt előfutóként. A Team Felián Historic minden támogatást megad Sanyiéknak, hogy a jövőben a Magyar Historic kategória fényét emeljék az igazi Renault 5 Alpine-al.
 
www.felianhistoric.eu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr104463429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása