máj.
08.

Itt a pont!

Friciék hat pontot szereztek az SWRC világbajnokság olaszországi futamán, a Szardínia ralin. Turán Frigyes és Zsiros Gábor a hetedik helyen zárta az izgalmakkal teli versenyt.
 
A pénteki kezdőnapon még kérdéses volt, hogy a magyar csapat végig tud-e menni a futamon, ugyanis egy műszaki hiba folytán autójuk az első gyorsasági szakaszon kigyulladt. A probléma orvoslását követően visszaállhattak, de komoly időveszteséggel követhették csak az élmezőnyt. A folytatás sokkal ígéretesebben alakult, Friciék egyre gyorsultak, és nagyszerű tempóban autózva elkezdték ledolgozni hátrányukat.

„A harmincöt perc büntetéssel a zsebünkben arra nem volt esélyünk, hogy a gyorsasági idők alapján megelőzzünk valakit, de Sousának technikai gondja volt, így beértünk a kategória-hetedik helyen. Optimistán fogjuk fel a helyzetet. Igyekeztünk kihozni a hétvégéből a maximumot, és szerintem sikerült: célban vagyunk, pontokat szereztünk, amelyek talán a végén még fontosak lesznek” – mondta Turán Frigyes, akinek azért még a zárónapon is volt egy kis kalandja: a harmadik gyorsasági szakaszon defektet kapott, öt kilométert tett meg lyukas jobb hátsó kerékkel.

Ez a lyukas jobb hátsó kerék elég durva. Mármint akkor, ha egy ralicsapat kommunikációs cége írja le. Még jó, hogy nem kipukkant...„Nagyon nehéz verseny volt, de élveztük. Persze, először túl kellett tenni magunkat lelkileg azon, hogy a harmincöt perces büntetés tudatában nincs miért kockáztatnunk, mégis muszáj gyorsan menni, hogy legalább teszteljük az autót, tovább ismerkedjünk vele. Ugyanis van még hátra öt verseny ebben a rettenetesen nehéz kategóriában...” – tette hozzá Zsiros Gábor, navigátor.

A csapat már a következő, görögországi futamra koncentrál, ahol növekvő tapasztalataik és világbajnoki pontjaik birtokában egyre jobb esélyekkel indulnak.

Címkék: fiesta turán frici zsiros gabi swrc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr902887988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása