ápr.
04.

A legjobb OPC-ió

Élete első Eger Ralijára készül a Car-Tools Kft fiatal sárospataki versenyzőpárosa, Csomós Miklós és Varga Gábor. Az ismeretlen versenypályáknak ráadásul egy számukra még ismeretlen, új versenyautóval vágnak neki a hétvégén.

Mixi tavaly mutatkozott be a Rali Túra Bajnokságban, és nem is akárhogy. Első futamán kategóriája (H2) harmadik helyezettje lett, élete második RTE versenyén pedig már Ő volt kategóriája leggyorsabb versenyzője! Bár egy futamot kihagytak, így is a H2 kategóriájának második helyezettjei lettek első túrás évükben.

RD3.jpg

A tavalyi Opel Astra helyett idén egy magyar pályákon eddig még sosem látott Opel Corsa OPC-vel támadnak a srácok. Az új versenyautó 1,6-os turbómotorral rendelkezik, mellyel elvileg a kétezres szívómotorosokkal versenyezhetne tavalyi kategóriájában, ennek ellenére eggyel mégis magasabb kategóriába, a H3-ba sorolták. Így idén a jóval erősebb BMW-k ellen kell bizonyítania Mixiéknek.

Így nyilatkozott a verseny előtt a Car-Tools Kft. versenyzője:
Nagyon várom már az Eger Rally-t, hiszen utoljára a váci rali túra futamon ültem versenyautóban, és ráadásul még csak nem is ebben. Még sose mentem az egri pályákon, így belsőfelvételekből próbálok felkészülni a versenyre. Gyors és lobogós szakaszokat várok, remélem nem lesz túl sok lassító, mert a tempós pályákat jobban szeretem.
Bár hiányolom, hogy nekünk nem lesz Dobó téri rajtceremóniánk, azért bízom benne, hogy ennek ellenére is egy jó verseny vár ránk Egerben is.

RD1.jpg

Az autó nagyon jónak tűnik, az Euroringen tudtunk menni vele egy kicsit, ahol elsősorban a futóművet próbáltuk beállítani. Nem tudom még, mire leszünk képesek a BMW-k ellen, és nem is igazán értem, miért velük kell egy kategóriában versenyeznünk. Ennek ellenére idén is szeretnénk dobogóra állni!”

Az autót Csehországban programozták, 238 lóerős és 375 Nm-es nyomatékkal bír. Futóműve az Astráéhoz hasonló Bilstein, egyelőre még H-kapcsolású szinkronos váltóval szerelt, a későbbiekben előbb tolókerekesre, majd szekvenciálisra cserélnék.

RD2.jpg

A verseny április 6.- án, szombaton délelőtt a gépátvétellel veszi kezdetét, vasárnap pedig kétszer három szakasz, 60km-nyi gyorsasági vár a Rali Túra mezőnyére.

Szeretném megköszönni a segítséget támogatóimnak, különösen a Korloy Inc Cutting Tools-nak, családtagjaimnak, akik nagyon sokat segítenek nekem, ahogy navigátorom, Varga Gábor is! Köszönöm nekik!” 

Címkék: Eger Csomós RTE Mixi Opel Corsa OPC

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr905195514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása