okt.
09.

Az ezüstöket kell aranyra váltani

A szezon elején aratott két futamgyőzelmet követően, az utóbbi időszakban két ezüstérmet szerzett az Országos Rally Bajnokságban Kazár Miklós és Szőke Tamás. Szeptemberben Kassán, a múlt hétvégén pedig a Budapest Rallyn végeztek a második helyen. Az összesítés szempontjából azonban nagyon sokat érnek ezek a dobogós pozíciók. A szezonzáró Mecsek Rally előtt ugyanis a Maximmun Racing Team párosa ötről kilenc pontra növelte az előnyét, ami ilyen kiélezett csatában már-már jelentősnek mondható.

kazar szoke bp 1

-          Nagyon sok minden történt ezen a versenyen, néhány mondatban nehéz lenne összefoglalni - értékelt a Budapest Rally után a címvédő Kazár Miki. - Óvatosan kezdtünk, majd egy bukkanón Tomi megütötte a hátát. Kicsit aggódtunk, hogy egyáltalán tudja-e folytatni, de szerencsére összeszedte magát. Fontos volt, mert ezúttal a navigátoromra óriási feladat hárult. Az ismeretlen szakaszokon csak a precízen felírt itinerre, és a társamra számíthattam. A hatos gyorsaságiig vonatoztunk Turánék és Herczigék mögött, amikor kaptunk egy defektet, így jöttünk le a pálya második felén. Ekkor nagyon távolinak tűnt az ezüst, mert sok-sok értékes másodpercet hagytunk bent. Nem sokkal ezután viszont azt láttuk, hogy Igorék is hasonlóan jártak, mint mi. Az ő veszteségük még nagyobb volt, Fortuna ezúttal fogta a kezünket. A végén csak arra figyeltünk, hogy ne hibázzunk, és ezeken a veszélyes pályákon simán behozzuk a Xsara WRC-t. Sikerült, így elégedettek lehetünk az ötödik futam után.

kazar szoke bp 4

Kazár Miki és Szőke Tomi a Budapest Rally előtt már megfogalmazta a terveket. A legfontosabb az volt, hogy ne hibázzanak, célba érjenek, és növelni tudják az előnyüket. Ezeknek a saját magunknak támasztott elvárásoknak maximálisan eleget tettek, ezért jó hangulatban, mosolyogva zárhatták a hétvégi  száguldást.

kazar szoke bp 6

-          Egyszer fent, egyszer lent. Egy napon belül megéltünk mindent – sorolta az élményeit Szőke Tomi. – Egy bukkanóban megütöttem a hátam, egy ideig levegőt sem kaptam. Miki húzott ki a szervizparkban, úgy jöttem helyre. Ezután is éreztem a fájdalmat, de képes voltam a folytatásra. A harmadik hely nézett ki nekünk, különösen a hatos gyors után. Aztán szerencsénk volt, talán a veszprémi computer hiba miatt elvesztett pontok most jöttek vissza.  Ettől függetlenül a bajnoki cím sorsa továbbra is nyitott, Pécsett hatalmas taktikai csata várható. Nyilván nem futamot szeretnénk nyerni, hanem az éves összetettet. Ennek szellemében fogunk autózni a szezonzárón.

kazar szoke bp 7

Az ötödik verseny után tehát Kazár Miki és Szőke Tomi kilenc ponttal vezet Herczigék előtt. November második hétvégéjén a tradicionális Mecsek Ralin folytatódik és egyben zárul a két páros külön párharca.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr295563522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása