jan.
29.

Két bajnokság, két autó, két navigátor

Botka Rally Team
Évadnyitó sajtótájékoztató és közönségtalálkozó
2016.01.28. Budapest,

Két bajnokság, két autó, két navigátor

A Botka Rally Team megtartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját. A rendezvényen két versenyautót állítottak ki és a bajnok pilóta mellett két navigátor foglalt helyet. Az ERC sorozatban Szeles Péterrel nyolc futamon állnak rajthoz a Citroën DS3 R5-ös versenyautóval, míg a Magyar Országos Rallye Bajnokságban Bazsó Attilával és a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-el versenyez Botka Dávid 2016-ban.

duen_botkaevadnyitosajttaj_135.jpg
A Citroën Pásztor Pesti úti szalonjában megtartott sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozón a kora délutáni időpont ellenére kifejezetten sokan vettek részt. A média képviselői mellett a rajongók is meglepődve álltak a két autó előtt.
„Ahogy mondtam korábban is, sokat dolgoztunk az idei évünkön.” - mondta Dávid - „Az egyértelmű volt, hogy az elkezdett úton tovább szeretnénk menetelni, az ERC sorozatban továbbra is részt kívánunk venni, immár a legfelső kategóriában.
Voltak partnereink, akik ezt maximálisan támogatták és a segítségükkel az új autónkkal, a DS3 R5-el idén is indulhatunk az EB-n. Nyolc futamot terveztünk és nem volt kérdés, hogy Szeles Petivel indulok.”

duen_botkaevadnyitosajttaj_153.jpg

Az R5-ös versenyautó mellett ott állt egy Mitsubishi Lancer Evo IX is. Hasonló autóval nyerte a bajnoki címét a Botka-Szeles duó, de most Bazsó Attila neve szerepelt Dávidé mellett.
„Bazsó Attila segítségével egy másik projectet is össze tudtunk rakni az idei szezonra!” - magyarázza a pilóta - „A támogatók egy körének az volt a fontos, hogy a hazai közönség előtt szerepeljünk és Attilával a Magyar Országos Rallye Bajnokságon is részt veszünk! Itt is nyolc futam szerepel a naptárunkban és az R4-es autóval versenyzünk majd.”

Szeles Péter tavaly, év közben ’csapódott’ a Botka Rally Teamhez, de a csapat hamar befogadta az ambiciózus, fiatal navigátort.
„Kihívásokkal teli volt az előző szezon. De pont ezért, és természetesen az elért jó eredményért is: szenzációs volt! Az idei pedig még jobb lesz! :)” - mondta lelkesen a Citroën DS3 R5 navigátora. „A tavalyi tapasztalatokat kamatoztatva 2016-ban még jobban ki szeretnénk aknázni a lehetőségeinket.”

Bazsó Attila az előző szezont - élete első szezonját - a korábbi magyar abszolút bajnok, Spitzmüller Csaba mellett navigálta végig.
„Nem vagyok még rutinos navigátor.” - vallotta be Attila – „Nagyon sok belső felvételét néztem végig Dávidéknak. Sok információt vár el és a megfelelő időben kell bemondani a kanyarokat. Dávid és Peti is nagyon készséges. Biztosítottak róla, hogy segíteni fognak felvenni a ritmust és egy nagyon élvezetes szezon elé nézhetünk.”

duen_botkaevadnyitosajttaj_212.jpgFotók: www.duen.hu

„Köszönjük mindenkinek, aki eljött a sajtótájékoztatóra. Köszönjük Pásztor Tamásnak, hogy az impozáns szalonjába hívhattuk meg az érdeklődőket. Reméljük mindenki jól érezte magát és mindenkinek válaszolni tudtunk a kérdésére.” - búcsúzott a vendégektől Botka Dávid.

A csapatvezető, Földesi Csaba a sajtótájékoztató után azonnal összehívta a gárdát, és már a második futam, a Kanári szigeteken megrendezendő Európa-bajnoki verseny logisztikai kérdéseit beszélte meg a fiúkkal.


Nincs sok ideje pihenni a Botka Rally Team tagjainak. Az ERC sorozatban február első hétvégéjén a lett futammal indul a bajnokság.
„Havas versennyel indul idén is a szezonunk. A Liepäja Rally-val kezdünk. Annyi előnyöm van a tavalyi versenyhez képest, hogy már nem lesz ismeretlen a környezet. Igaz, a pályák nem egyeznek meg az előző évi szakaszokkal, mégis sokat számít az, ha tudjuk, mi fog ránk várni.” - már az első megmérettetés foglalkoztatja a pilótát.
Tehát 2016-ban az 1500 kilométerre lévő lettországi futamon kezd a Botka Dávid - Szeles Péter - Citroën DS3 R5 trió.

A verseny hivatalos honlapja : lvrally.com

Update: a lett futam törlése miatt a Botka Rally Team is a Kanári szigeteken kezdi meg idei ERC menetelését. 

Címkék: citroen botka rally team bazsó szeles Mitsubishi ORB ERC DS3 R5

Szólj hozzá!

júl.
02.

VB pontok Hazánknak!

2014. június 30.
A lengyel VB futam NYOLC PONTban:

1. Lengyelország tavaly túl sok volt az autónak, a mindenhova befurakodó sár sajnos működésképtelenné tette a C2 R2-t. Idén egy még komolyabb technikával, és ugyanolyan elszántsággal indultak neki a srácok.


2. Az immár VB futammá avanzsált Lengyelország azonban nem változott, először a pályabejáró autót ejtette ki a sorból, majd a versenyautóval is tett egy egész jó próbálkozást. Az autó osztrák csapata mindent megtett, és ismét használhatóvá tették a technikát

.5 00RajdPolski71.png

3. Az első nap a hűtő szenvedett sérülést: az aznapi utolsó szakaszra megállapított, kategória legrosszabb + 10 percet kaptak, de folytathatták a versenyt a megjavított autóval. Nem sokon múlt, hogy javítható maradt.


4. Innentől kezdve akár minden mindegy is lehetett volna, de Csucsu azért csak küzdött: többnyire 5.-6. időket autózott, míg az utolsó nap végén csak néhány tizeddel az lett második.

500 DSC01531.jpg

5. A verseny nehézségét mutatja, hogy a 10 perces hátránnyal sem voltak mindig utolsók a JWRC mezőnyben, és végül 8 pontot érő helyen hozták be a Citroen DS3-at, azaz megszerezték életük első VB pontjait!


6. A lengyel futam rendkívül küzdelmes volt minden résztvevő számára. Míg a nagy nevek folyamatosan hullottak a négy (!) nap alatt, néhány litvániai gyorsot "biztonsági okokból" töröltek. Itt valójában a pályák állapota is kérdésessé vált az első kör után.

500 DSC_6423.jpg

7. A Citroen csapata folyamatosan követte Csucsuék versenyét, beleértve a gyorsaságik részidejeit, az autó állapotát, de még a pontos súlyát is figyelembe vették. A verseny végén jelezték is a fiúk számára, hogy a továbbiakban is figyelemmel kísérik őket.


8. Kornél és Márk köszönik a segítséget minden támogatónak, segítőnek és különösen a szurkolóknak, hogy eljuthattak idáig. Remélik, hogy ezt az eredményt egy kicsit mindannyian a magukénak érzik.

500 DSC_6109.jpg

 Tehát NYOLC PONT a Junior-Világbajnokságról.

http://www.facebook.com/LukacsKornelCsucsu

Fénykép: Drága Laura www.rallysport.hu
Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információ: rallyeteam@lhg.hu vagy 70/772-8307

Címkék: 2wd VB Rally Citroen LHG Csucsu DS3 R3 LHG Rallye team JWRC Junior világbajnokság Wurmbrandt Wurmbrandt-racing

Szólj hozzá!

jún.
12.

Komoly „fegyverrel” indulnak a csatába

Kazár Miki és Szőke Tomi álomszerűen kezdte az idei bajnokságot, hiszen a szezonnyitó miskolci versenyhétvégén megszerezték az abszolút győzelmet, és a Power Stage-en is bezsebeltek plusz négy pontot. Nem árt felidézni, hiszen március vége már rég volt, de a két és fél hónapos szünet sem telt eseménytelenül a Maximmun Racing Team háza táján, melynek az eredménye Székesfehérváron debütál. Mint arról már korábban is beszámoltunk Miki és Tomi az idei sorozatból hátralévő öt futamnak egy Ford Fiesta RRC-vel vág neki. A hét közepén egy hosszabb teszten  tovább ismerkedett a kettős az új autóval. A nap végén mosolyogva szálltak ki, és optimistán várják a székesfehérvári megmérettetést.

-          Rég tetszett valami ennyire, hirtelen nem is tudok mást mondani – lelkendezett a címvédő Kazár Miki. – Azt hiszem hazaértünk, hálás vagyok a sorsnak, hogy egy ilyen autóval versenyezhetek. Nyilván inkább a tavalyi WRC-hez lehet hasonlítani, mintsem az R5-öshöz, de talán fölösleges is az összevetés. A futómű és a hajtás várakozáson felüli, a Pirelli abroncsok kiválóan működnek, tartalék szempontjából pedig végtelennek tűnik az RRC. A jó kedvemet pedig csak fokozza, hogy élesben először murván próbálhatjuk majd ki. Már alig várom. Rengeteget teszteltünk, a beállítások rendben vannak, a hangja pedig olyan… Leírhatatlan. Óriási élmény vezetni.

Szőke Tomi szerint is kiváló háttérrel vághatnak neki a következő feladatnak. Kazár Miki navigátora úgy látja: Fehérváron talán azok lehetnek egy kicsit előnyben, akik már versenykörülmények között is jártak ezeken a pályákon.

-          Miki még nem vezetett itt, én pedig nem navigáltam. Számunkra ebből a szempontból ismeretlen lesz minden. A rallyban azonban az újdonság varázsa mindig valami pluszt hoz elő az emberből, így vagyunk ezzel mi is. Nagyon régen versenyeztünk, itt van az új autónk, és olyan gyorsokat vehetünk birtokba, amelyek hosszú évekkel ezelőtt szerepeltek az ORB programjában. Szuper beállításokat kaptunk az M-Sporttól, és bízom a Pirelli abroncsokban is. Rendkívül sokat dolgoztunk azért, hogy ebbe az RRC-be beleülhessünk, amiért köszönetet kell mondani valamennyi partnerünknek. Igyekszünk a bizalmat meghálálni, de nyilván nem ronthatunk fejjel a falnak. Kiváló ellenfeleket kapunk ismét, akik hozzánk hasonlóan komoly háttérrel rendelkeznek. Nagy meccs lesz, nem kérdés, amelyből leginkább a kilátogató nézők profitálhatnak majd.

Új autó ide, új autó oda, Miki a murván egész biztos, hogy nem fog spórolni, hiszen köztudott róla, hogy a lazább burkolaton igazán otthon érzi magát.

-          Tény, hogy nem sokat fogunk aludni, már alig várom, hogy kezdődjön – tette hozzá a mosolygós Kazár Miki. – Emlékeim szerint ezek a pályák nem éppen autóbarátok, nem tudom, ezen az állapoton az évek és a szervezők változtattak-e valamit. A defektveszélyre értelemszerűen figyelni kell, de nagyon éhesek vagyunk a sikerre. A rallyban bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is, így csak annyit ígérhetek: a tőlünk megszokott elszántsággal indulunk neki a hétvégének. Bízom benne, hogy ez egy jó eredmény elérésre elegendő lesz.

A Székesfehérvár Rally programja (ORB):

Június 13. (péntek):

Rajtceremónia, Székesfehérvár, Piac tér, 18.30

Június 14. (szombat):
GY1 – Várpalota/1, 10.28 (az első autó rajtja)
GY2 – Iszka-Csór/1, 11.06
GY3 – Kisfalud-Aranybulla/1, 12.04
GY4 – Várpalota/2, 13.38
GY5 – Iszka-Csór/2, 14.16
GY6 – Kisfalud-Aranybulla/2, 15.14
SuperSpecial, Székesfehérvár belváros, 17.20 

Június 15. (vasárnap):

GY7 – Csákberény-Árki puszta – Kőhányás/1, 10.08
GY8 – Oroszlány-Pusztavám/1, 10.45
GY9 – Bakonycsernye-Nagyveleg/1, 11.26
GY10 – Csákberény-Árki puszta-Kőhányás/2, 13.39
GY11 – Oroszlány-Pusztavám/2, 14.16
GY12 – Bakonycsernye-Nagyveleg/2, 14.57

Céldobogó, Székesfehérvár, Piac tér, 16.02

 

Az Országos Rally Bajnokság állása:

1.     Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta RRC) 24 pont
2.     Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza) 17 pont
3.     Spitzmüller Csaba, Laczkó László (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 15 pont
4.     Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 10 pont
5.     Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 8 pont
6.     Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) 7 pont

 

Szólj hozzá!

máj.
04.

Csucsu Bükfürdőre hozza VB-s autóját

2014. május 3.

 Lukács Csucsu Kornél a május 10-ei Bükfürdő rallye-n a JWRC-ben használt Citroën DS3 R3 autójával indul. Mivel a JWRC futamai között több a murvás verseny, kézenfekvő, hogy itthoni körülmények között, ismert terepen gyűjtsön kilométereket az új, de koránt sem teljesen ismeretlen versenyautóval. Az technikát most is az osztrák Wurmbrandt Racing biztosítja.

RD500c.JPG

Mivel a 27 alatti pilóták számára kiírt JWRC bajnokság szándékosan egy típusra korlátozódik, Kornél a Portugál futamon is ezzel az autóval indult. Idén még további 5 világbajnoki futam része lesz a JWRC bajnokságnak, melyből három murvás. Bár a korábbi években már a lengyel EB futamon (mely futam idén már a VB naptárban is szerepel) ismerkedtek Csucsuék ezzel az R3-as autóval, a hétvégi bükfürdői verseny egyfajta gyakorlás lesz versenyzőnek és csapatnak egyaránt. Ennek megfelelően a murva bajnokságba sem szeretnének beleszólni az év további részében.

RD500.JPG

A Bükfürdő Rallye-hoz kapcsolódóan fotópályázat is indul: Csucsuék szeretnének szétosztani a csapatruházatukból, és ezért csak egy-egy fotót kérnek. Érdemes felkeresni a csapat facebook-oldalát a részletekért: http://www.facebook.com/LukacsKornelCsucsu

 RD500b.JPG

Fénykép: Xavier Jaouen 

Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információ: rallyeteam@lhg.hu vagy 70/772-8307

Címkék: 2wd erc Világbajnokság Citroen LHG Csucsu DS3 LHG Rallye team JWRC Junior világbajnokság

Szólj hozzá!

ápr.
07.

Portugália. JWRC. DS3.

 

2014. április 7.Rally-de-Portugal-2012_logo_031.jpgCsucsuék első VB futamán az autó jobban meg volt illetődve, mint ők maguk. A portugáliában rendezett idei első JWRC futamon a DS3 R3 több hibát is előadott, a második napon ki is kellett állniuk miatta. Szinte csak a harmadik napon tudtak időre autózni – igaz, akkor már egész vállalhatóan.

Csucsu számára idén jött az a mesébe illő ajánlat, mely szerint 6 versenyt, azaz egy teljes JWRC szezont mehet idén egy Citroen DS3 R3-mal. Így egy újabb típusra került fel az egyik rajongója által tervezett, nemzeti színeket is tartalmazó „Csucsu” felirat. Az első VB futamon nem is lehetett más a cél, mint a tisztes célba érés, amely csak majdnem sikerült.Oldalról, foto Anita Kriston.jpgvertical, foto Anita Kriston.jpgA pályabejárást a szokott módon, szigorú időterv alapján végezték, az özönvízszerű eső sem okozott megoldhatatlan feladatot a sokat látott párosnak. A belvárosi prológ már beleszámított a versenyben, de sajnos az itt, és az első napon is egy szenzor hibájából gyengélkedő autóval csak hátul végeztek a 14 fős, egyforma DS3-asokat használó JWRC mezőnyben.
A második napon két gyors alatt több pozíciót javítva indultak feljebb, ám egy eltört kormányösszekötő miatt rövid idő múlva kiállni kényszerültek. Így bizonyításra a harmadik nap maradt, ahol jókora időbüntetéssel, de újra rajthoz állhattak. Itt azért már sikerült 6. időt is menni, ami egyenlőre elfogadható egy nem teljesen ismeretlen, de javarészt még új autóval. A JWRC bajnokság további öt, europai (lengyel, német, finn, francia, brit) futamból áll. Csucsu az EB-ről már ismert, valamint új kategóriatársakkal is küzd majd az idén.

A műszaki hibák miatt a Wurmbrand-Racing felajánlásából Csucsut a szombathelyi murvás futamon is ugyanezzel a DS3 R3 autóval láthatjuk majd.

 

Fotó: Anita Schill és Kriston Anita

 

http://www.facebook.com/LukacsKornelCsucsu

 

Címkék: 2wd erc finn rali Portugália VB Világbajnokság LHG Csucsu DS3 LHG Rallye team JWRC Junior világbajnokság

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása