sze.
12.

Bútor: A cél teljesítve!

Minden jó, ha jó a vége. Főleg, ha az eleje rossz. Márpedig a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettősnek lelkileg elég mélyről kellett visszakapaszkodnia a Kassa-rali első gyorsasági szakasza után, utóbb azonban elsimultak a hullámok, sőt… Bár nem gondolta, hogy ezt valaha kiejti a száján ezzel a futammal kapcsolatban, de Bútor élvezte az autózást, és nem sajnálta a kéziféket. Ennek az lett az eredménye, hogy a Peugeot 207 S2000-essel autózó páros nem csupán nagy népszerűségnek örvendett a közönség körében, hanem abszolútban a hetedik, a magyar értékelésben pedig a negyedik helyen végzett. És pontosan ez volt a cél. 

„Korán jött a nyakleves, az első szakaszon rögtön kaptunk egy defektet, úgyhogy felnin teljesítettük a pálya utolsó hét kilométerét. Ha megállunk, három-négy percet veszítettünk volna, így viszont harminc másodperccel megúsztuk. Igaz, lelkileg mélypontra kerültünk, átfutott az agyamon, hogy a sors már megint ronda tréfát űz velünk. Amúgy is kicsit mumus nekem ez a Kassa-rali, mert ahányszor indultam, mindig rengeteg problémám volt, és többször estem ki, mint amennyiszer célba értem, úgyhogy nem jött jól a peches kezdés. Ezt követően azonban sokkal jobban alakultak a dolgaink, mondhatnám: hibátlanul” – mosolygott Bútor, aki még hozzátette, a keskeny, erdei szakaszokat azért megtisztelte, mert nem akart hibázni (a mély szakadékok miatt itt minden hibának súlyos, totálkárban mérhető ára van…), a nyitott részeken azonban kimondottan jónak érezte a tempót, s ez az időeredményekben is megmutatkozott.

A páros előzetesen a magyar értékelés negyedik-ötödik helyét tűzte ki célul, s végül meglett a negyedik (az is kiderült, hogy a defekt nélkül sem kerültek volna előrébb), úgyhogy elégedettek lehetnek.

„Egyetlenegy kalandunk sem volt: kiegyensúlyozottan, biztonságosan, de határozottan és gyorsan mentünk. Élveztük a versenyt, s a visszafordítókban, ahol sok néző állt, nem sajnáltam a kéziféket sem. Nem érdekelt az egy-két elveszített másodperc, mert nagyon jólesett az autózás. Ráadásul ennek az eredménynek köszönhetően az összetett pontversenyben is három helyet léptünk előre, és már a negyedikek vagyunk” – vélekedett Bútor, akinek a mondandóját navigátora, Tagai Róbert még annyival egészítette ki, hogy a Kassa-rali igenis a bajnokság egyik legnehezebb, ha nem a legnehezebb versenye.

„Bevallom, egy kicsit tartottam ettől a futamtól, mert nagyon nehezek a pályái, elég egy kicsit késve bemondani a kanyart ahhoz, hogy jó nagyot essen az ember. Végül azonban semmi gondunk sem volt, jól megoldottuk a feladatokat. Azt az első szakaszon kapott defektet nehéz volt kimozogni, de a következő körre szerintem azért sikerült felpörögni, és végül a helyezésre sem lehetett panaszunk” – nyilatkozta Tagai.

Címkék: kassa orb TRT Bútor Robi

Címkék: kassa orb TRT Bútor Robi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr245508330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása