júl.
18.

Fény az alagút végén

Éppen úgy alakult, ahogyan tervezték. Legalábbis a Veszprém-rali első gyorsasági szakasza. A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős az idei első murvás bajnoki viadal nyitó szakaszán az abszolút második helyet harcolta ki, vagyis volt rá remény, hogy végre megint az élmezőnyben vitézkedjen a Peugeot 207 S2000-essel autózó páros.

„Az első szakasz jó eredménye valószínűleg annak is köszönhető, hogy tavaly nem szerepelt a programban és csak négyszer lehetett rajta tréningezni. Nekünk ez kedvezett, mert szeretünk improvizálni. Abban a szakaszban benne volt minden, s végül az az eredmény született, amit vártam. Sajnos a folytatás nem volt ilyen jó: a második szakasz negyedik kilométerénél ugyanis elment a váltóból az ötödik és a hatodik sebességi fokozat, így száztízre csökkent a végsebességünk. A fennmaradó tizenöt kilométeren kaptunk negyvenöt másodpercet, ami egy kicsit elkeserített, mert nagyon nagy élmény volt újra a mezőny elejében autózni” – mosolygott Bútor.

TBR1

Bútorék a 12. helyre csúsztak vissza, de szerencsére volt még jó néhány szakasz, amelyen elkezdhették ledolgozni a hátrányukat. Vasárnap reggel még úgy tűnt, a harmadik-negyedik helyig is felzárkózhatnak az abszolútban.

TBR4

Csakhogy ember tervez… 

Egy hatalmas szikla a belső íven meg végez… – az álmokkal. Bútorék jobb első defektet kaptak, ami újabb huszonöt másodperces hátrányt jelentett.

TBR2

„Bevallom őszintén, ezután már teljesen elveszett a motivációm. Visszavettem a tempóból, nem vállaltam extra kockázatot, de azért próbáltam a lehető leggyorsabban közlekedni. A körülményekhez képest a hatodik hely nagyon jó, ennyit tudtunk kihozni magunkból és az autóból. Ha nincs az a hetven másodperc, reális lehetett volna az a cél, amit kitűztünk” – mondta Bútor, aki most először versenyzett új navigátorával, Tagai Róberttel. A pilóta elmondta, nagyon nyugodtan, kiegyensúlyozottan, maximális összhangban működtek együtt, s az abszolút hatodik hellyel sem lehetnek elégedetlenek.

TBR3

„Navigációs szempontból a szőci szakasz volt a legnehezebb: sok ott az egyforma kanyar, nem túl jellegzetesek, úgyhogy nagyon kellett figyelni és a tempó is elég jó volt hozzá. Nem vagyunk csalódottak, mert voltak biztató részeredményeink, és a végére a helyezésünkre sem lehetett panasz. Látszik a fény az alagút végén” – vélekedett Tagai Róbert.

VESZPRÉM-RALI, AZ OB 3. FUTAMA

Abszolút végeredmény: 1. Botka Dávid, Mihalik Péter (Botka Rally Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 1:23:50.2, 2. Herczig, Bacigal (Skoda Rallye Team Hungary, Skoda Fabia S2000) 1.1 másodperc hátrány, 3. Lategan, White (dél-afrikai, Skoda Fabia S2000) 30.6 mp h., 4. Balogh, Holczer (Dynamic Rallye Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 1:15.9 p h., …6. Bútor, Tagai (TBR Racing, Peugeot 207 S2000) 1:56.5 p h.

 

Címkék: veszprém orb 207 TRT Bútor Robi tbr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pressrelease-rallyedream.blog.hu/api/trackback/id/tr155412355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása